BabyBjörn draagzak kopen?

Ben je op zoek naar een draagzak van het merk BabyBjörn? BabyBjörn heeft vier soorten draagzakken, namelijk de BabyBjörn Mini, Move, One en Harmony. Op deze pagina vind je allerlei informatie over de draagzakken van BabyBjörn en kun je met de draagwijzer ontdekken welke draagzak het beste bij jou past.

Over BabyBjörn

BabyBjörn is een Zweeds familiebedrijf, opgericht in 1961 door Björn Jakobson en zijn schoonzus Elsa Jakobsen. Het familiebedrijf maakt inmiddels wereldwijd babyproducten voor gezinnen met jonge kinderen. De draagzakken van BabyBjörn zijn dan ook echte klassiekers. Gemaakt van hoogwaardig kwaliteit en een simpel design. Lees hier meer over de draagzakken van BabyBjörn.

Verschillende soorten BabyBjorn draagzakken

BabyBjörn heeft vier verschillende soorten draagzakken. Deze draagzakken verschillen in ontwerp, materiaal, mogelijke draagposities en voor verschillende leeftijden. Ze hebben bijvoorbeeld een draagzak gemaakt speciaal voor de allerkleinsten in hun eerste levensjaar, de Mini. Sommige draagzakken bieden de mogelijkheid om je kindje op de rug te dragen, zoals de One en de Harmony. Verder worden alle draagzakken van Mesh materiaal gemaakt maar worden een aantal ook aangeboden in katoen of zelfs speciale ‘jersey’ stof. Hieronder gaan we dieper in op de vier verschillende draagzakken en hun specificaties, namelijk de Mini, One, Move en Harmony. Ontdek welke bij jou past!

1. BabyBjörn One (Air)

De BabyBjörn One is een ergonomische draagzak waarmee je jouw kindje vanaf de geboorte tot aan de leeftijd van 3 jaar kunt dragen. De One is gemaakt van een zachte katoenmix. Een flexibele stof, wat je kunt merken aan de natuurlijke C-kromming die de rug van jouw pageboren baby maakt. De BabyBjörn One is op een traploze manier in grootte, zitbreedte en hoogte verstelbaar. Wat betekent dat je hem perfect kunt afstellen, zodat hij precies goed zit voor jou en je kleintje. De draagzak heeft verschillende draagposities. Zo kan je jouw kindje op de buik met het gezicht naar je toe en van je af (vanaf 5 maanden) dragen. En op de rug vanaf 1 jaar. Kortom, een flexibele draagzak die lang meegaat. 

Daarnaast is de One ook verkrijgbaar in 3D Mesh, genoemd de BabyBjörn One Air. Een luchtdoorlatende stof, ideaal in de zomer of wanneer je een warm klimaat gaat opzoeken. 

 

BabyBjorn One

2. BabyBjörn Mini

Deze draagzak van BabyBjörn is speciaal ontworpen voor jouw pasgeboren kindje. De BabyBjörn Mini is kleine, zachte en makkelijk te gebruiken draagzak. Je draagt de kleine hoog op de borst zodat hij of zij jouw hartslag kan horen, ideaal voor die eerste periode. Doordat de draagzak maar een paar gespen heeft kan je hem zelf makkelijk om- en afdoen. Het voorste gedeelte kan je zelfs helemaal opendoen zodat je de kleine makkelijk erin en eruit kunt halen. Net als bij de One zijn de hoofdsteun en het zitgedeelte te verstellen zodat hij met de kleine mee kan groeien. De BabyBjörn Mini is vooral geschikt voor de eerste 5 maanden, maar is te gebruiken tot de leeftijd van 1 jaar. Handig aan deze kleine draagzak is dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen in de luiertas!

De Mini is te verkrijgen in drie verschillende stoffen, namelijk 3D Jersey, 3D Mesh en Katoen.

BabyBjorn Mini

3. BabyBjörn Harmony

De BabyBjörn Harmony is een comfortabele draagzak geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar. De draagzak is gemaakt van 3D Mesh en is daardoor zacht, flexibel en luchtdaarlatend. De stof voelt zacht aan voor zowel jou als je kleintje. Rondom het gezicht en hoofdje van je baby is de stof van 3D Jersey, wat het nog comfortabeler maakt. De hoofdsteun is in drie posities verstelbaar zodat je de positie kan kiezen die op dat moment geschikt is voor jouw baby. De Harmony is ergonomisch voor zowel jou als je kindje. Voor jou door de drukverlagende heupriem en rugsteun. Voor je baby doorhet verstelbare zitvlak waar je baby met zijn beentjes wijd en zijn billen in een diepe natuurlijke kromming. Je kan je baby op de buik met het gezicht naar je toe, van je af (vanaf 5 maanden) en op je rug (vanaf 1 jaar) dragen. 

BabyBjorn Harmony

4. BabyBjörn Move

De BabyBjörn Move is een draagzak met een uitstekende comfort voor jou en je baby. De draagzak heeft een ingebouwde rugsteun en heupriem en weinig verstelbare onderdelen, waardoor je hem gemakkelijk om en af kan doen. Daarnaast kan je het voorste deel losmaken wat het makkelijk maakt om je baby uit de draagzak te halen, of er weer in te stoppen. De BabyBjörn Move heeft twee draagposities, namelijk op je buik met het gezicht naar je toe of van je af (vanaf 5 maanden). Deze draagzak is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden, of totdat de kleine kan lopen. De grootte van de hoofdsteun en breedte van het zitgedeelte zijn voor die periode zo te verstellen dat de draagzak met je baby meegroeit. 

BabyBjorn Move

Verschillende materialen

De draagzakken van BabyBjörn zijn beschikbaar in veel verschillende materialen en kleuren. Er zijn drie verschillende materialen, namelijk 3D jersey, 3D mesh en katoen. Alle draagzakken zijn beschikbaar in mesh materiaal. Maar alleen de Mini en One zijn ook beschikbaar in katoen en de Mini alleen in jersey.

BabyBjörn draagzakken van Mesh

Alle BabyBjörn draagzakken, zowel de Mini, Move, One en Harmony, zijn beschikbaar in 3D Mesh materiaal. 3D Mesh is een materiaal dat is gemaakt van 3D geweven stof. Deze stof is vooral erg fijn in de zomer omdat het erg luchtdoorlatend is. Daarnaast voelt de stof zacht en comfortabel aan en droogt het snel na het wassen. 

BabyBjörn Mini gemaakt van jersey

De Mini is de enige draagzak van BabyBjörn die in jersey uitvoering te verkrijgen is. Jersey is de zachtste stof van de drie. Het is een flexibele stof die je baby zachtjes omarmd. Verder is de stof luchtdoorlatend en laat overtollige warmte vrij. Nieuw is de licht beige jersey uitvoering van de Mini. Bekijk hem hier!

Verschillende kleuren en printjes

BabyBjörn draagzakken zijn in diverse kleuren en printjes te verkrijgen. Zowel de mesh, jersey als katoenen uitvoering worden in meerdere kleuren beschikbaar. Denk aan verschillende kleuren beige, blauw, zwart, grijs en roze. Maar ook printjes, zoals de luipaard uitvoering.

BabyBjörn draagzakken met Leopard print

BabyBjörn heeft twee soorten panterprints, namelijk de beige leopard print voor de katoenen versie en de grijze leopard print voor de mesh variant. De beige katoenen variant kan je verkrijgen bij de Mini en One. De grijze panterprint kan je kiezen bij de Mini, Move en One (Air).

BabyBjörn Mini 3D Mesh Luipaard Grijs

Verschillende draagposities

De draagzakken van BabyBjörn hebben drie verschillende draagposities, namelijk op de buik met het gezicht naar je toe, op de buik met het gezicht van je af en op de rug. Alle vier de draagzak types zijn geschikt om op de buik te dragen, zowel met het gezicht naar je toe als van je af. Alleen de BabyBjörn One(Air) en BabyBjörn Harmony kan je ook op de rug dragen.

Populaire BabyBjörn draagzakken

Benieuwd welke BabyBjörn draagzakken het populairst zijn? Wij hebben de drie populairste draagzakken voor je op een rij gezet.

Welke BabyBjörn draagzak is geschikt voor mij?

De BabyBjörn draagzakken lijken aardig op elkaar, maar verschillen op een paar punten. Ben je op zoek naar een comfortabele ergonomische draagzak die meegroeit tot in de peuterjaren? Dan is de BabyBjörn One (Air) of BabyBjörn Harmony iets voor jou. Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de gewatteerde rugsteun die de Harmony heeft en de prijs. Ben je op zoek naar een draagzak voor jouw newborn? Dan kan je met de BabyBjörn Mini jouw kleintje de eerste maanden dicht tegen jou aanhouden! De BabyBjörn Move is een prima keus wanneer je niet van plan bent je kindje nog te dragen wanneer hij of zij kan lopen.

Vergelijking verschillende modellen

Hieronder hebben wij een overzicht samengesteld van de vier draagzak modellen. Zo kan je in één oogopslag zien welke draagzak voldoet aan jouw eisen. Heb je de keuze gemaakt? Dan rest alleen nog het kiezen van een mooie kleur!

Tabel met BabyBjörn draagzakken vergelijken

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer kan je een BabyBjörn draagzak gebruiken?

Alle BabyBjörn draagzakken zijn te gebruiken vanaf de geboorte met een minimaal gewicht van 3,2 kg. 

Tot welke leeftijd kan je een BabyBjörn draagzak gebruiken?

De BabyBjörn One (Air) en de BabyBjörn Harmony kan je gebruiken tot jou kindje ongeveer 3 jaar is en maximaal 15 kg. De BabyBjörn Move kan je gebruiken tot je kindje gaat lopen met ongeveer 15 maanden (max 12 kg) en de BabyBjörn Mini is vooral geschikt voor de eerste 5 maanden. Maar kan je gebruiken tot je baby 1 jaar is.

Zijn er ook BabyBjörn draagzakken voor peuters/kleuters?

Er zijn geen BabyBjörn draagzakken speciaal ontworpen voor peuters. Wel kan je de One (Air) en Harmony gebruiken tot je kindje ongeveer 3 jaar is.

Met welke BabyBjörn draagzak kan je kindje met het gezicht naar  voren gedragen worden?

Met alle BabyBjörn draagzakken kan je jouw kindje met het gezicht naar voren toe dragen, vanaf ongeveer 5 maanden. 

Vanaf wanneer kan je de Babybjörn draagzak op de rug gebruiken?

Dit kan vanaf ongeveer 1 jaar. Alleen de BabyBjörn One (Air) en BabyBjörn Harmony zijn hier geschikt voor.