Ergobaby draagzakken

Ben je op zoek naar een voornamelijk ergonomische draagzak met een simpel design? Dan moet je bij de Ergobaby zijn. De naam Ergobaby zegt het al, dit merk maakt draagzakken gericht op de ergonomie van zowel kind als moeder. De draagzakken bevorderen de ontwikkeling van de ruggengraat van het kind, terwijl het gewicht van de baby gelijkmatig verdeeld wordt over de heupen en schouders van de ouder.

1. Ergobaby Omni 360

De Ergobaby Omni 360 is een veelzijdige ergonomische draagzak, gemaakt voor pasgeborenen tot 4 jaar. De draagzak heeft vier verschillende draagposities, namelijk op de buik, rug, heup en op de buik met het gezicht naar voren. De schouderbanden kunnen zowel recht als kruislings worden gedragen. De Omni 360 is gemakkelijk te verstellen en groeit met uw kindje mee. Het zitvlak kan namelijk met klittenband worden vergroot naarmate je kindje groter wordt. De draagzak wordt geleverd in twee verschillende stoffen, 100% katoen en ‘Cool Air Mesh’. Daarnaast krijg je er een handig opbergzakje bij die je aan de draagzak kan bevestigen. Handig voor je portemonnee, telefoon en sleutels! 

   

  Ergobaby Omni 360 Baby Draagzak - Pearl Grey

  2. Ergobaby Embrace

  Wil je lekker knuffelen met jouw pasgeboren baby? De Ergobaby Embrace heeft de zachtheid van een draagdoek met de stevigheid van een draagzak. De Embrace is speciaal ontworpen voor pasgeboren en kan alleen gebruikt worden tot de leeftijd van 1 jaar. Ideaal om in die eerste periode te hechten met je kleintje! Ook deze draagzak wordt net als de Omni 360 geleverd in twee stoffen: ‘Soft air mesh’ en ‘Soft & snug knit’. 

  Ergobaby Embrace

  3. Ergobaby Adapt

  De Ergobaby Adapt lijkt erg op de Omni 360. Deze draagzak heeft dezelfde schouderbanden, lendenondersteuning en het verstelbaar zitvak. Ook deze draagzak is beschikbaar in 100% katoen en Cool Air Mesh. Geschikt vanaf de geboorte tot 4 jaar. Het grote verschil is dat je jouw kindje bij de Adapt niet op de buik met het gezicht naar voren kan dragen. Wel kan je deze draagzak op de buik, heup en rug dragen. De draagzak is een stuk goedkoper dan de Omni 360, dus als je jouw kindje niet van plan bent om op de buik met het gezicht naar voren te dragen een goede keus! 

   

  Ergobaby Adapt Onyx Black

  4. Ergobaby Omni Breeze

  Heb je een zomerkindje? Dan is de Omni Breeze ideaal. Deze draagzak is namelijk de nummer 1 op het gebied van luchtdoorstroming. Deze optimale luchtdoorstroming wordt gevormd door het diamantvormige meshmateriaal waarvan een groot deel van de draagzak is gemaakt. Daarnaast zijn er schuimuitsparingen in de heupriem en lendensteun gemaakt, daar waar luchtstroming belangrijk is. Verder lijkt de Omni Breeze erg op de Omni 360 en kan je net als de 360 jouw kindje op de buik met het gezicht naar voren dragen. En ook de Omni Breeze wordt met opbergzakje geleverd. 

  Ergobaby Omni Breeze Midnight blue

  5. Ergobaby Omni Dream

  Ben je op zoek naar een draagzak van Ergobaby die zacht aanvoelt? Dan is de Omni Dream iets voor jou! Deze draagzak is gemaakt van geborsteld SoftTouch katoen en is daardoor erg comfortabel voor zowel jou als je baby. Verder is de Omni Dream vergelijkbaar met de Omni Breeze en Omni 360. Je kan je baby in alle draagposities dragen, dus ook op de buik met het gezicht naar voren. De draagzak is geschikt voor pasgeborenen (vanaf 3,2 kg) tot en met 20,4 kg. En komt ook met een handig opbergzakje. 

  Ergobaby Omni Dream Slate Blue

  Welke Ergobaby draagzak is geschikt voor mij?

  De Ergobaby draagzakken Omni 360, Adapt, Omni Breeze en Omni Dream lijken erg op elkaar, dus het kan lastig zijn om hierin een keuze te maken. Vind je het belangrijk dat je jouw kindje op een gegeven moment op de buik met het gezicht naar voren kan dragen? Dan valt de Ergobaby Adapt af. Ga je de draagzak voornamelijk in de zomer gebruiken? Dan kan je het beste voor de Omni Breeze gaan. Ben je op zoek naar een extreem zachte draagzak? Dan is de Omni Dream een mooie optie. Als dit allebei niet van toepassing op je is dan is de Omni 360 een goede keus. Deze is namelijk iets goedkoper dan de Omni Breeze en Omni Dream. Daarnaast heb je van de 360 ook een Cool Air Mesh en katoenen variant

  Wanneer kies je dan voor de Ergobaby Embrace? Als je nog twijfelt tussen een draagzak of draagdoek is dit een mooie tussenweg. Je moet je kindje wel vooral in het eerste levensjaar willen dragen. Want daarna kan je hem niet meer gebruiken.

  Vanaf wanneer kan je een Ergobaby draagzak gebruiken?

  Je kan alle Ergobaby draagzakken gebruiken vanaf de geboorte, met een minimaal gewicht van 3,2 kg

  Tot welke leeftijd kan je een Ergobaby draagzak gebruiken?

  De Ergobaby Embrace kan je gebruiken tot 1 jaar (11,3 kg) en de Ergobaby Omni 360, Omni Breeze, Omni Dream en Adapt kan je gebruiken tot 4 jaar (20,4 kg)

  Zijn er ook Ergobaby draagzakken voor peuters/kleuters?

  Ergobaby heeft geen draagzakken speciaal voor peuters. Wel kan je bijna alle Ergobaby gebruiken tot de leeftijd van 4 jaar.

  Met welke Ergobaby draagzak kan je kindje met het gezicht naar  voren gedragen worden?

  Met de Ergobaby Omni 360, Omni Breeze en Omni Dream.

  Vanaf wanneer kan je de Ergobaby draagzak op de rug gebruiken?

  Vanaf ongeveer 6 maanden.