Stokke draagzakken

Stokke is een Noors bedrijf dat al decennia lang duurzame baby/kinderproducten maakt van Scandinavisch design. Met hun producten willen ze de band tussen kinderen en ouders te versterken. Je kent misschien de bekende Tripp Trapp kinderstoel wel, of de ovaal gevormde ledikantjes. Maar Stokke heeft nog veel meer mooie producten, waaronder dus ook draagzakken! Op deze pagina ontdek je de Stokke draagzakken van dit moment! 

 

Stokke Limas Babydrager collectie

De nieuwe draagzakken collectie van Stokke bestaat uit drie typen Limas babydragers. De ‘standaard’ Limas draagzak, de Limas Plus en de Limas Flex. Drie babydragers die de zachtheid van een draagdoek combineren met het ergonomische van een draagzak. Zowel de Limas als de Limas Plus zijn half gegespt en de Flex volledig. Ontdek hieronder meer over ieder type!

1. Stokke Limas

De Stokke Limas is een half gegespte, of eigenlijk half buckle draagzak, die je vanaf de geboorte (minimaal 3,2kg) kan gebruiken. Een ergonomische draagzak met de voordelen en zachtheid van een draagdoek. De Limas is gemaakt van 100% katoen en erg soepel. Je kan deze draagzak op de buik, rug en heup dragen. De babydrager is verstelbaar en groeit zo met de groei van de kleine mee. Tot 15kg kan je kindje in een aangename ergonomische positie gedragen worden. De banden van de Limas kunnen breed over de schouders gedragen worden, wat het gewicht goed spreidt, en daarnaast kunnen er nog schoudervullingen toegevoegd worden voor meer comfort. 

Leuk aan deze half gegespte draagzak is dat hij aan de voorkant een mooie strik heeft. Daarnaast komt hij in vele verschillende kleuren en printjes. Ga jij voor een mooie bloemachtige print of liever een effen kleur?

Ergonomische draagzak
Zachtheid van een draagdoek
Soepel en licht van gewicht
Moet wel ‘half’ willen knopen

Stokke® Limas™ Babydrager Valerian Beige

2. Stokke Limas Plus

De Stokke Limas Plus lijkt eigenlijk heel erg op de standaard Stokke Limas. Het enige verschil is dat deze draagzak ontworpen is voor kindjes vanaf één maand (4kg) tot en met 18kg. Verder heb je ook bij de Plus de combinatie tussen de zachtheid van een draagdoek en de stevigheid van een draagzak. Ook de Limas Plus heeft de mooie brede schouderbanden die je op kunt vullen met extra vulling ter comfort. Gemaakt van 100% katoen en te verkrijgen in dezelfde mooie kleuren en printjes als de Limas. 

Ergonomische draagzak
Zachtheid van een draagdoek
Soepel en licht van gewicht
– Bruikbaar vanaf 4kg

Stokke® Limas™ Plus Babydrager Olive Green

2. Stokke Limas Flex

De Stokke Limas Flex is, in tegenstelling tot de Limas en Limas Plus, een volledig gegespte draagzak. Als je niet houdt van de hoeveelheid stof dat de half buckle met zich meebrengt is de Flex een goede oplossing! Je hoeft hem maar een keer in te stellen en je klikt hem zo vast, dat maakt de Flex erg gebruiksvriendelijk. Deze stevige en ergonomische draagzak kan je vanaf één maand (minimaal 4kg) gebruiken totdat je kindje 18 kg is. Met de Flex kan je jouw kindje op de buik en op de rug dragen. Het bijzondere aan deze draagzak is dat je hem ook volgens een speciale Japanse draagstijl kan gebruiken. Dit wordt Onbuhimo genoemd. Hiermee draag je jouw kindje op de rug zonder heupriem. 

Ergonomische draagzak
Gebruiksvriendelijk 
Tot wel 20 kg in gebruik
Speciale en gemakkelijke Onbuhimo draagwijze
– Kan niet op de heup gedragen worden
–  Bruikbaar vanaf 4kg

Stokke® Limas™ Flex Draagzak Floral Slate

Welke Stokke draagzak is geschikt voor mij?

Welke Stokke draagzak geschikt is voor jou hangt af van jouw voorkeuren. De Stokke Limas collectie heeft 3 prachtige draagzakken die weinig van elkaar verschillen. Als eerste moet je je afvragen of je een draagzak wilt die half gegespt en dus half geknoopt is. Lijkt je dat een fijne manier van dragen dan kan je gaan voor de ‘standaard’ Stokke Limas of de Stokke Limas Plus. Het verschil tussen die twee zit hem vooral in de draagkracht. Wil je meteen vanaf de geboorte beginnen met dragen? Dan is de Stokke Limas geschikt. Is vanaf 1 maand oud ook goed voor jou? En wil je de draagzak juist wat langer gebruiken? Dan is de Stokke Limas Plus geschikt. 

Wil je een draagzak die volledig gegespt is? Kies dan voor de Stokke Limas Flex. Deze draagzak bestaat uit dezelfde stof als de andere twee draagzakken en is dus gelijk in zachtheid en gewicht. Maar is daarnaast enorm gebruiksvriendelijk door de gespen waarmee je hem vastmaakt. Daarnaast kan je deze draagzak op speciale Japanse wijze op de rug dragen. Iets wat met de andere twee Limas draagzakken niet kan.

Vanaf wanneer kan je een Stokke draagzak gebruiken?

Dat verschilt per draagzak. De Stokke Limas kan je meteen vanaf de geboorte (minimaal 3,2 kg) gebruiken. De Limas Plus en Limas Fles kan je beide vanaf één maand gebruiken (minimaal 4 kg). Uiteraard is de leeftijd afhankelijk van het gewicht van jouw baby.  

Tot welke leeftijd kan je de draagzakken van Stokke gebruiken?

Afhankelijk van welke Stokke draagzak je kiest. De Stokke Limas kan je tot 15 kg gebruiken, dat is gemiddeld genomen 3 jaar. De Limas Plus kan tot 18 kg gebruikt worden, ongeveer 4 jaar. En de Stokke Limas Flex kan je tot 20 kg gebruiken, ongeveer 5 jaar.   

Welke draagposities heeft de Stokke Limas?

Alle drie de draagzakken hebben drie draagposities. Zowel de normale Stokke Limas als de Limas Plus kan je op de buik, rug en heup dragen. De Stokke Limas Flex kan je op de buik, rug en Onbuhimo dragen. Onbuhimo is een Japanse draagwijze waarbij je je kindje hoog op de rug draagt, zonder heupriem. 

Vanaf wanneer kan je de Stokke draagzak op de rug gebruiken?

Vanaf 5+ maanden kan je de Stokke draagzak op de rug dragen. Dit geldt voor alle drie de draagzakken.