De beste peuter draagzakken

Ben je nog lang niet klaar met het dragen van jouw kindje in een draagzak en wil je ook nog tijdens de peuterleeftijd dragen? Dan zijn daar speciale draagzakken voor die ook een wat zwaarder gewicht kunnen tillen. Hier lees je meer over peuter draagzakken en hebben wij de beste peuter draagzakken voor je op een rij gezet.

Vrouw met peuter in draagzak

 Beste peuter draagzak overzicht

  1. Tula Toddler Carrier
  2. ByKay Click Carrier Toddler
  3. Little Frog Toddler Carrier
  4. Pure Baby Love Click & Go Peuter
  5. Rose & Rebellion Easy Rider

Wat is een peuter draagzak?

Een peuter draagzak is een draagzak die speciaal ontworpen is voor het dragen van wat oudere kindjes vanaf ongeveer 18 maanden tot soms wel 5 jaar. Als jij je baby hebt gedragen in een draagzak en je bent nog lang niet klaar met de draagzak, maar je kindje wordt te zwaar. Dan kan je overstappen op een peuter draagzak. Vaak herken je deze draagzakken aan de naam ‘peuter’ of ’toddler’ in de naam. Zoals je ook hieronder kan zien in onze top 5!

 

5x draagzakken om je peuter te dragen

 

1. Tula Toddler Carrier 

De Tula Toddler Carrier is een echte peuterdrager en is gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer 18 maanden. Met deze draagzak kan je jouw peuter op twee verschillende manieren dragen, zowel op de rug als op de buik. De taillebanden en schouderbanden zijn gemakkelijk te verstellen zodat de draagzak met jouw peuter mee kan groeien. Valt hij of zij in slaap? Geen probleem! Deze draagzak heeft een kapje ter ondersteuning van het hoofd. En beschermd ook tegen alle weersomstandigheden. 

Hoofdkapje
Buik- en rugdrager
Geschikt voor 11 – 27 kg
Kan niet dragen op de heup

Tula Toddler

2. ByKay Click Carrier Toddler

De Click Carrier van ByKay komt in een baby en peuter uitvoering. Deze peuter draagzak kan je gebruiken vanaf 12 kg tot 25 kg. Door het makkelijke kliksysteem heb je jouw peuter in een paar seconden op je buik of op je rug. Click and go!

Gemakkelijk kliksysteem
Buik- heup- en rugdrager
Geschikt voor 12 – 25 k

ByKay Click Carrier Toddler

3. Little Frog Toddler Carrier

De Little Frog Carrier is een ergonomische draagzak voor peuters vanaf ongeveer 2 tot 5 jaar. Je kan met deze peuter draagzak je kindje op je rug en op je buik dragen. Je peuter zal er goed inpassen doordat het paneel in hoogte en breedte is aan te passen. Bij de draagzak wordt een tasje geleverd zodat je hem makkelijk mee kan nemen als je onderweg bent!

Geleverd met tasje
Buik- en rugdrager
Geschikt tot wel 30 kg
Kan niet dragen op de heup

Little Frog Toddler Carrier

4. Pure Baby Love – draagzak Click & Go peuter

De Pure Baby Love is en Click & Go draagzak, speciaal gemaakt voor peuters, is een fijne draagzak voor op reis of een dagje uit. Deze draagzak kan je al iets eerder gebruiken dan andere peuter draagzakken, namelijk vanaf 8 kg of vanaf maat 74. Dit is een fijne draagzak voor zowel jou als je peuter en volledig naar jullie beiden in te stellen.

Kan al iets eerder dragen
Geschikt vanaf 8 tot en met 20 kg
Buik- en rugdrager
Kan niet dragen op de heup
Gaat maar tot 20 kg

Pure baby Love Peuter drager

5. Rose & Rebellion Easy Rider

Deze Rose & Rebellion peuter draagzak is een stevige draagzak voor kinderen vanaf 11 kg of maat 104. Het merk Rose & Rebellion komt uit de UK en heeft draagzakken in verschillende printjes, zoals deze met vogels! De draagzak is helemaal verstelbaar op de taille, schouders en borst, zo is het zowel voor jou als je peuter comfortabel! 

Geschikt vanaf 11 tot en met 20 kg
Buik- en rugdrager
Kan niet dragen op de heup
Gaat maar tot 20 kg

Rose & Rebellion peuter draagzak

Wat is de beste draagzak voor je peuter?

Wat de beste draagzak is voor jou en je peuter is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en tot wanneer je jouw kindje wilt blijven dragen. Wil je bijvoorbeeld ook graag op je heup dragen? Dan biedt de ByKay Click Carrier die optie. Wil je nog heel lang genieten van de draagzak? Dan gaat de Little Frog Carrier wel tot 30 kg mee! De peuterdrager van Pure Baby Love gaat maar tot 20 kg. Maar kan je aan de andere kant wel al vanaf 8 kg gebruiken. Het ligt er dus maar net aan vanaf wanneer en tot wanneer je de draagzak wilt gebruiken. Verder is ook de Tula Toddler een goede ergonomische draagzak voor je peuter en heb je met de ‘Easy Rider’ van Rose en Rebellion een stoere draagzak.  

Welk gewicht kan een draagzak voor peuters minimaal dragen?

Draagzakken voor peuters starten rond de 10 kg. Let er wel op dat dit per draagzak kan verschillen. Kijk hier dus altijd naar bij de koop van je draagzak.

Welk gewicht kan een peuter draagzak maximaal dragen?

Peuter draagzakken gaan tot ongeveer 28 kg. Maar ook hier geldt dat dit per draagzak weer anders kan zijn. Check dit dus altijd even! 

Welke draagzak is geschikt voor peuters vanaf 2 jaar?

Dat is afhankelijk van het gewicht van de kleine. Een peuter van 2 jaar weegt gemiddeld 12-13 kg. Alle bovengenoemde peuterdragers zijn hiervoor geschikt. 

Welke draagzak is geschikt voor peuters vanaf 3 jaar?

 Ook hier geldt dat dit afhankelijk is van het gewicht. Een peuter van 3 jaar weegt ongeveer 15 kg. Alle bovengenoemde draagzakken zijn geschikt voor deze leeftijd. Maar let er wel op dat niet elke draagzak even lang mee zal gaan. Wil je echt nog lang kunnen dragen? Dan gaat de Tula Toddler mee tot 27 kg en de Little Frog Carrier tot wel 30 kg

Met welke draagzak kan je op de heup dragen?

Van de bovengenoemde peuter draagzakken is er maar één waarmee je ook op de heup kan dragen, namelijk de ByKay Click Carrier Toddler

Met welke draagzak kan je op de rug dragen?

Met alle bovengenoemde draagzakken kan je op de rug dragen. Sterker nog, je zal je kindje sowieso op de rug gaan dragen omdat een peuter van dat gewicht te zwaar is om op de buik te dragen. 

Wil je weten hoe je een draagzak kan gebruiken op de heup of op de rug? Lees dan dit artikel met instructies voor het omdoen van de draagzak en de voor- en nadelen per draagwijze.