De beste draagzakken van 2023

Een wandeling maken met je kleintje is natuurlijk het fijnst wanneer hij of zij lekker dicht tegen je aan zit. Maar het liefst wel ergonomisch verantwoord. Want eerlijk, het is best een gewicht wat je moet dragen. En daarnaast wil je dat het er nog leuk uit ziet ook. Hieronder vind je de top 10 beste draagzakken van dit moment. 

Waarom zijn dit de beste draagzakken?


√  Ergonomisch verantwoord

√  Meerdere draagposities

√  Beste reviews online

√  Voor elk budget een draagzak

Beste draagzak overzicht

  1. Ergobaby Omni 360Beste draagzak
  2. Tula Free to GrowBeste prijs-kwaliteit
  3. Goldbaby Multi Power Goedkope draagzak
  4. Tula ExploreOm mee op reis te gaan
  5. Isara The OneGemaakt van draagdoekenstof
  6. ByKay Click CarrierLeukste stofjes
  7. Love and Carry AIRZomer én winter draagzak
  8. BabyBjörn Air OneLuchtige draagzak
  9. Banini Sacco PrestigioBuikdrager
  10. Babylonia FlexiaGroeit met je mee

Top 10 draagzakken

 

1. Ergobaby Omni 360

Beste draagzak

De beste draagzak van dit moment is wat ons betreft de Ergobaby Omni 360. De Omni 360 heeft zijn naam te danken aan de vele draagposities die deze draagzak biedt. Je kan je kind namelijk op de rug dragen en op de buik met zijn/haar gezicht naar je toe en van je af. Wel zo leuk dat als de kleine wat groter is zo ook goed om zich heen kan kijken. De Ergobaby is ergonomisch gezien ook de beste keuze door de verschillende verstelmogelijkheden en brede heupbanden. Daarnaast kan je het zitgedeelte verstellen met klittenband afhankelijk van hoe groot of zwaar je kind is. De heup- en schouderbanden zijn gemakkelijk te verstellen waardoor je de draagzak goed kan wisselen met je partner.

Geschikt vanaf de geboorte tot 20 kg
 Drie draagposities
Ergonomische draagzak
 Gemakkelijk te verstellen

Ergobaby Omni 360

2. Tula Free To Grow

Beste prijs-kwaliteit

De Tula Free to Grow is een goede tweede. Je kan deze draagzak op twee manieren gebruiken, namelijk op de rug en op de buik.  Daarnaast kan je kleintje er vanaf de geboorte gebruiken tot en met 20 kg. Deze ergonomische draagzak is gemakkelijk te verstellen met gespen en het zogenoemde drukknopensysteem. Zo past de draagzak zich gemakkelijk aan je kleintje aan. 

 Geschikt vanaf de geboorte tot 20 kg
Ergonomische draagzak
 Twee draagposities
Gemakkelijk aanpasbaar

Tula Baby Draagzak Free to Grow Linen Sand- ergonomische draagzak vanaf geboorte

3. Goldbaby Multi Power

Goedkope draagzak

Op zoek naar een goedkope draagzak? Dan moet je bij de Goldbaby Multi Power zijn! De Goldbaby Multi Power is een betaalbare maar wel ergonomische draagzak. Met het brede zitvlak zit je kindje sowieso goed. Daarnaast is de draagzak voorzien van een mutsje zodat je kindje tegen alle weersomstandigheden opgewassen is. De draagzak heeft een simpel maar stoer design en is zowel op de buik als op de rug te dragen. Het minimale draaggewicht van deze drager is wel wat hoger dan bij de andere draagzakken. Deze is namelijk pas te gebruiken vanaf 5,4 kg.

Geschikt vanaf 5,4 kg tot 20 kg
Twee draagposities
Ergonomisch
Laag geprijsd

Goldbaby Multi Power draagzak zwart

4. Tula Explore

Beste draagzak voor op reis

De Tula Explore is de eerste Tula waarmee je jouw kindje ook met het gezicht naar buiten kan dragen. Zo heeft deze draagzak dus drie draagposities die allemaal ergonomisch verantwoord zijn. Ook deze Tula heeft het handige knopensysteem om de grootte van de draagzak aan te passen naar jouw kindje. De draagzak is daarnaast geschikt voor pasgeboren baby’s. 

Geschikt vanaf de geboorte tot 20 kg
 Ergonomische draagzak
 Drie draagposities
 Gemakkelijk aanpasbaar

Tula Draagzak explore

5. ISARA The One

Beste draagzak met draagdoeken-stof

De Isara The One draagzak is een draagzak gemaakt van zacht draagdoeken-stof. Hij is te gebruiken vanaf de geboorte tot in de peuterleeftijd. Je kan de draagzak helemaal afstellen naar jouw figuur met de verstelbare schouderbanden en de tailleband gemaakt van memory foam. Daarnaast zijn er ook aanpassingen voor je kleintje, The One komt namelijk met verbreders die je eraf kan halen als je een pasgeboren baby wilt dragen. Daarnaast heeft de draagzak een afneembaar slaapkapje zodat de klein fijn bij je kan slapen. 

100% organisch katoen
Geschikt vanaf de geboorte tot 20 kg

Isara the one

6. ByKay Click Carrier

Leukste stofjes

De ByKay Click Carrier is een ergonomische draagzak waarmee je jouw kindje kan dragen op de buik of op de rug vanaf de geboorte. De naam wil het eigenlijk al zeggen maar volgens ByKay is deze draagzak ideaal voor iedereen die wil klikken en gaan. Hij is makkelijk in gebruik en gemakkelijk aan te passen naar jou en je kindje. Je hebt zowel de Classic als de Reversible variant van de Click Carrier. Met de Reversible kan je de draagzak aan 2 kanten dragen, waardoor je dus twee looks voor dezelfde prijs hebt!

 Vanaf de geboorte tot 18 kg
Ergonomisch
100 % katoen
Twee draagposities

ByKay Click carrier

7. Love and Carry AIR

Zomer én winter draagzak

Deze bijzondere draagzak van Love and Carry heeft een groot opbergvak aan de voorkant. Rol het opbergvak naar beneden en je hebt een luchtdoorlatend net. Dat maakt de draagzak ook geschikt voor warmere dagen. Verder heeft deze ergonomische draagzak drie draagposities. Namelijk, op de buik met het gezicht naar voren, op de rug en op de heup. Je klikt de draagzak gemakkelijk vast met de dubbel beveiligde gesp waarmee het per ongeluk ontkoppelen wordt voorkomen. De rugsteun is gemaakt van twee katoenen lagen, waarvan de binnenste laag zacht satijn is. Dat maakt de draagzak erg comfortabel. Wil je jouw pasgeboren baby hierin dragen? Dan moet je even wachten, want de draagzak is ontworpen voor baby’s van 4 à 5 maanden, vanaf 7,5 kg tot 18 kg. 

Geschikt vanaf 7,5 kg tot 18 kg
Ergonomische draagzak
Drie draagposities
Gemakkelijk aanpasbaar

Love and Carry AIR Draagzak

8. BABYBJÖRN One Air

Luchtige draagzak

De BABYBJÖRN One Air is een ergonomische en flexibele draagzak die je zowel op de buik als op de rug kan dragen. Daarnaast kan je kindje op de buik zowel met het gezichtje naar je toe als van je af zitten. De draagzak is van mesh stof gemaakt en daardoor erg geschikt als straks de warmere dagen weer komen! Ook voelt deze stof erg prettig voor de kleine omdat het erg zacht en soepel materiaal is. Het zitoppervlak is in breedte af te stellen waardoor de draagzak geschikt is vanaf de geboorte en vervolgens met de kleine kan meegroeien. 

Vanaf de geboorte tot 15 kg
Ergonomisch
 3D Mesh
Drie draagposities

BabyBjorn One Air

9. Baninni Sacco Prestigio 2-in-1

Buikdrager

De Baninni Sacco Prestige is een echte buikdrager. Geschikt vanaf de geboorte en helaas tot maar 9 maanden. De heup- en schouderbanden zijn gewatteerd, net zoals de hoofdsteun voor je baby. Het anatomische zitgedeelte omhult perfect het lichaam van je baby. Daarnaast bevat de draagzak een PE bord dat de rug van je baby ondersteunt en heeft hij een verstevigde hoofdsteun. De Draagzak heeft twee draagposities, gericht met het gezicht naar papa of mama, of met het gezicht naar buiten toe.

Vanaf de geboorte tot 9 kg
Twee draagposities
Laaggeprijsd

Baninni fresco

10. Babylonia Flexia

Groeit mee

De Babylonia Flexia is een draagzak die met je kindje meegroeit. De draagzak wordt geleverd met drie verschillende rugpanden die makkelijk verwisseld kunnen worden. Deze rugpanden zijn afgestemd op de maat van jouw kindje. Zo groeit deze Babylonia Flexia met je kindje mee. De draagzak is extra beveiligd met een zekerheidsknopje zodat je zeker weet dat alle kliksystemen vast zitten. De draagzak heeft drie verschillende draagposities, namelijk op de buik de rug en heup. De knietjes komen in deze draagzak automatisch hoger te zitten dan de billen waardoor de M positie goed wordt behouden. 

Vanaf de geboorte tot 20 kg
Ergonomisch
Drie draagposities

Babylonia flexa

Wat is de beste keuze draagzak?

Welke draagzak de beste keuze is voor jou hangt er vanaf wat jij fijn vindt en hoe je de draagzak wilt gaan gebruiken. Hierboven hebben wij de top 10 beste draagzakken van 2023 voor je samengesteld. Deze is samengesteld door te kijken naar verschillende factoren, zoals ergonomie, draagposities, prijs en reviews van gebruikers. Denk goed na over welke factoren jij belangrijk vindt en ga eens naar de winkel om een draagzak te passen! Zo merk je al snel wat jij wel en niet fijn vindt. 

Waar let je op bij het kopen van een draagzak?

Ga je een draagzak kopen? Keuze genoeg. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een draagzak. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

Gewicht van je kindje
Veel draagzakken kan je vanaf de geboorte gebruiken. Maar let goed op het minimale gewicht, de meeste draagzakken kan je vanaf 3,2 kg gebruiken. Wil je jouw kindje juist dragen als hij of zij wat groter is? Er zijn speciale draagzakken voor peuters, vaak geschikt vanaf 12-18 maanden.

Kan je kindje meegroeien?
Afhankelijk van hoe lang jij jouw kindje wilt gaan dragen in een draagzak is het goed om te letten op het maximale gewicht en de verstelbaarheid van de draagzak. Zo kan je bij een aantal draagzakken het zitvak vergroten waardoor de draagzak op een ergonomische manier meegroeit met je kindje.

Ergonomisch verantwoord
Belangrijk is dat je een draagzak koopt die ergonomisch is. Het lichaam van je baby moet goed ondersteund worden, waarbij hij of zij in de bekende kikkerhouding, of M-positie, zit. Dit houdt in dat het rugpand van knieholte tot knieholte loopt en de knietjes hier hoger dan de billen zitten. Daarnaast is het ook van belang dat de draagzak ook voor jou ergonomisch draagt. Hierbij zou de draagzak zich helemaal naar jouw figuur moeten aanpassen en het gewicht goed moeten verdelen.

Verstelbaarheid
Bekijk goed hoe makkelijk het is om de draagzak te verstellen. Als je samen met je partner gebruik wilt maken van de draagzak is het fijn als je deze makkelijk naar ieder figuur kan aanpassen. Je wilt niet elke keer veel tijd kwijt zijn aan het verstellen van de draagzak.

Draagposities
Op welke manieren wil jij je kindje gaan dragen? De meeste draagzakken kan je op de buik en rug dragen. Maar niet alle draagzakken zijn geschikt om je kindje ook op je buik met het gezicht naar voren te dragen. Onderzoek dus goed welke draagposities de draagzak die je op het oog hebt heeft.

Welke stof
Draagzakken hebben verschillende stoffen. De een is gemaakt van draagdoeken-stof, de ander van katoen of mesh. Het ligt er maar net aan wat jij fijn vindt. Ook speelt het weer een rol. Als je vooral gaat dragen in de zomer, dan is mesh lekker luchtig. Bekijk hier een overzicht van de beste zomer draagzakken. Ben je er nog niet over uit? Ga ook eens naar de winkel om verschillende draagzakken te passen  en te ontdekken wat jij een prettige stof vindt.

Vanaf wanneer kan je een draagzak gebruiken?

Dit verschilt per draagzak. De meeste draagzakken die je vanaf de geboorte kan gebruiken hebben een minimaal gewicht van 3,2 kg. Maar bekijk dit goed wanneer je jouw draagzak hebt gevonden! Benieuwd naar draagzakken speciaal voor newborns? Neem dan een kijkje bij de beste newborn draagzakken.

Draagzakken die speciaal zijn ontwikkeld voor peuters kan je gebruiken vanaf 12-18 maanden. Ook dit verschilt per peuterdrager dus onderzoek dit goed wanneer je een draagzak op het oog hebt. Wil je graag een peuter draagzak? Bekijk dan de top 5 beste peuter draagzakken.

Hoe lang mag een baby in een draagzak?

Ook dit hangt er vanaf welke draagzak je koopt. Veel draagzakken zijn geschikt tot ongeveer 20kg. Maar er zitten ook draagzakken tussen, zoals de Baninni Sacco Prestige, die je veel korter kan gebruiken. Ook hier geldt, bekijk dit goed per draagzak wanneer je er een gaat kopen.