De beste half buckle draagzakken

De half buckle is een mooie middenweg tussen een ergonomische draagzak en een draagdoek. Met een half buckle ervaar je het gemak en de stevigheid van een draagzak. Maar heb je ook de flexibiliteit en zachtheid van een draagdoek. Ontdek op deze pagina welke half buckle draagzakken er zijn en welke het beste bij jou past! 

Tula half buckle draagzak

Beste keuze

De Tula Half Buckle is een combinatie tussen een draagzak en een draagdoek. Net zoals een draagzak klik je de heupgordel vast met een gesp. En de schouderriemen knoop je eenvoudig vast, net als een draagdoek. Het rugpand is zowel in de breedte als hoogte verstelbaar en groeit zo mooi met je kindje mee. Je kan de Half Buckle draagzak meteen al vanaf de geboorte (minimaal 3,2kg) gebruiken tot 20 kg. De draagzak heeft drie draagposities, op de heup, rug en de buik. Voorop zit een handig opbergvakje waar je makkelijk je telefoon, portemonnee of sleutels kwijt kan

Makkelijk verstelbaar
Buik- en heup drager
Handig opbergvakje
Geen brede schouderbanden

Tula draagzak half buckle

ISARA draagzak half buckle

Goede keuze

De ISARA IZI is een mooie verstelbare half buckle draagzak. Met klittenband kan je de tailleband verstellen, de zitting van de draagzak en ook de hoogte. Zo stel je de draagzak helemaal af op jouw kindje. Verder klik je net als andere half buckle draagzakken de tailleband vast en knoop je de schouderbanden. De IZI is te gebruiken al vanaf maat 50 tot en met maat 98/104. Je kan je kindje op de buik-, rug- en heup dragen. Verder heeft deze half buckle een slaapkapje en is hij volledig ergonomisch voor jou en je kindje. De draagzak komt in deze mooie roze kleur en in het blauw.

Gaat lang mee
Gemaakt van draagdoekenstof
Volledig aanpasbaar
Geen brede schouderbande

Isara IZI half buckle voor peuters

Stokke Limas (Plus)

Mooiste keuze

De Stokke Limas is een half gegespte, of eigenlijk half buckle draagzak, die je vanaf de geboorte (minimaal 3,2kg) tot 15kg kan gebruiken. De Stokke Limas half buckle komt in een standaard versie en de Limas Plus. Het verschil is dat de Limas Plus vanaf één gedragen kan worden en meegaat tot wel 18kg. Een ergonomische draagzak met de voordelen en zachtheid van een draagdoek. De Limas is gemaakt van 100% katoen en erg soepel. Je kan deze draagzak op de buik, rug en heup dragen. De babydrager is verstelbaar en groeit zo met  de kleine mee. De banden van de Limas kunnen breed over de schouders gedragen worden, wat het gewicht goed spreidt, en daarnaast kunnen er nog schoudervullingen toegevoegd worden voor meer comfort. 

Leuk aan deze half gegespte draagzak is dat hij aan de voorkant een mooie strik heeft. Daarnaast komt hij in vele verschillende kleuren en printjes. Ga jij voor een mooie bloemachtige print of liever een effen kleur?

Mooie printjes
Zachtheid van een draagdoek
Soepel en licht van gewich

 

Stokke® Limas™ Babydrager Valerian Beige

MyKay newborn van ByKay

Voor je newborn

Wil je een draagzak meteen vanaf de geboorte en vooral in het eerste jaar gebruiken? Dan is de MyKay Newborn een goede keus. Zelfs de allerkleinste pasgeborenen kunnen hierin gedragen worden en hij gaat meet tot ongeveer maat 74. Deze half buckle is gemaakt van 100% hydrofiel katoen en enorm zacht. De stof houdt de huid droog en voorkomt irritaties door wrijving. De drager wordt afgeknoopt onder de oksels en biedt daarmee goede nekondersteuning. Deze draagzak is een goede kennismaking met het knopen van een draagdoek. Bevalt het? Dan kan je daarna overstappen op een draagdoek van ByKay of als het knopen niet bevalt op een van hun mooie draagzakken.

Meteen vanaf de geboorte bruikbaar
100% hydrofiel katoen
Buikdrager
Gaat niet zo lang mee

MyKay half buckle newborn

Fidella FlyClick half buckle voor peuters

Voor je peuter

De Fidella FlyClick half buckle draagzak is gemaakt om wat oudere kindjes mee te dragen. Je kan deze draagzak al redelijk snel gebruiken, namelijk vanaf 9 maanden! Totdat je kindje 22kg is. Deze ergonomische draagzak groeit met je kindje mee. De stoffen schouderbanden zijn comfortabel gevoerd en ontlasten je schouders. Er zijn drie draagposities mogelijk, namelijk op je buik, rug en heup. De geïntegreerde kap kan je mooi gebruiken om het hoofdje te ondersteunen, tegen weer en wind of om rust te bieden wanneer de kleine in slaap valt. Met deze half buckle draagzak loop je er trendy bij! Hij heeft namelijk vele verschillende printjes en kleuren, zoals een panterprint, stippen, roestrood en asblauw. Neem een kijkje en kies welke jij het mooiste vindt! 

100% biologisch katoen
Buik-, rug en heupdrager
Bruikbaar vanaf 9 maanden
Gaat niet veel langer mee dan bijvoorbeeld de Tula

 

Fidella FlyClick half buckle draagzak panterprint

Wat is een half buckle draagzak?

Een half bucks draagzak is een draagzak die je deels knoopt. De heupriem is gegespt en de schouderbanden koop je. Een half buckle zit dus een beetje tussen een draagzak en draagdoek in. Het is voorgevormd net zoals een draagzak. Maar net als een draagdoek moet een half buckle ook deels geknoopt worden. Vaak worden half buckle draagzakken ook van draagdoekenstof gemaakt, wat ze erg zacht en comfortabel maken.

Verschil tussen een half buckle en een full buckle?

Een half buckle is een half gegespte draagzak (en dus half geknoopt) en een full buckle is volledig gegespt. Een full buckle heeft dus alleen maar gespen en geen knopen.

Wat is de beste half buckle draagzak?

Dat is afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Hieronder hebben we de beste half buckle draagzakken voor je op een rij gezet. We hebben hierin onderscheid gemaakt tussen half buckle babydragers, half buckle dragers voor newborns en half buckle dragers voor peuters.

Waarom een half buckle?

Een half buckle is een mooie oplossing wanneer je niet kunt kiezen tussen een draagzak en draagdoek. Of wanneer je stapsgewijs wilt overstappen naar een draagdoek. Maar niet zeker weet of knopen iets voor jou is. 

Welke half buckle draagzak past bij mij?

Bij de juiste keuze voor een half buckle draagzak moet je je in eerste instantie afvragen wanneer je de draagzak wilt gebruiken? Is dat in de eerste maanden na de geboorte, of wil je de draagzak graag wat langer gebruiken? Wil je een fijne half buckle voor je newborn dan is de MyKay van ByKay een goede keus. Als je gaat voor een draagzak die je langer wilt gebruiken kan je voor de Isara, Tula of Stokke Limas kiezen. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een half buckle draagzak voor je peuter. Dan kan je mooi de Fidella half buckle peuterdrager kiezen!