De beste newborn draagzakken

Niets is zo fijn als je pasgeboren baby dicht tegen je aan. Een draagzak is daar ideaal voor. Maar niet iedere draagzak is te gebruiken vanaf de geboorte. Wij zetten daarop de beste newborn draagzakken voor je op een rij. 

vrouw met baby in draagzak

Top 5 newborn draagzakken

1. Ergobaby Omni 360

Meest ergonomisch

De Ergobaby Omni 360 kan je voor je pasgeboren baby gebruiken met het gezichtje naar je toe. Je baby moet wel minimaal 3,2 kg zijn en minimaal 50,8 cm lang.

De Omni 360 kan je helemaal naar jouw baby afstellen. Deze draagzak heeft namelijk verstelbare klittenbanden op de heupriem waarmee je het zitvlak kan verkleinen en vergroten. Daarnaast heeft de Omni 360 ook een aanpasbare hoofdsteun. Deze kan je naar binnenvouwen wanneer jouw baby jonger dan zes weken is. Is jouw baby ouder dan 6 weken en kan hij of zij het hoofdje enige tijd zelfstandig rechtop houden en draaien? Dan kan je de hoofdsteun naar buiten vouwen.

Meest ergonomische draagzak
Verstelbare zitting en hoofdsteun
 Gemakkelijk aanpasbaar
niet geschikt onder de 3,2 kg

 

Ergobaby Omni 360 Baby Draagzak - Pearl Grey

2. Tula Explore

Goede prijs-kwaliteit

De Tule Explore kan je ook gebruiken bij jouw pasgeboren baby wanneer deze minimaal 3,2 kg is. De Explore heeft net als de Ergobaby een hoofdsteun die je naar binnen kan vouwen wanneer het hoofdje van jouw baby nog niet sterk genoeg is. Daarnaast kan je de zitting ook afstemmen op het gewicht van jouw kleintje. De smalle setting kan je gebruiken vanaf 3,2 kg, van ongeveer 0 tot 3 maanden. Daarna kan je de zitting wat verbreden tot ongeveer 9 maanden.

Verstelbare zitting en hoofdsteun
 Gemakkelijk aanpasbaar
niet geschikt onder de 3,2 kg

Tula Draagzak explore

3. ISARA The One


De draagzak The One van ISARA is ook te gebruiken vanaf de geboorte, met een minimaal gewicht van 3 kg. Deze draagzak is extra fijn wanneer je jouw newborn wilt dragen omdat het gemaakt is van draagdoekenstof. Dat maakt de draagzak erg zacht en comfortabel. Verder komt de draagzak met twee verbreders voor het zitje. Deze zitten met klittenband vast aan de tailleband. Je kan de verbreders eraf halen als je jouw pasgeboren baby in de draagzak wilt dragen en weer toevoegen wanneer jouw kindje groter wordt. Daarnaast zijn de verbreders wat dikker van stof zodat het voor extra ondersteuning zorgt. 

gemaakt van draagdoekenstof
geschikt vanaf 3 kg
losse verbreders

Isara the one draagzak

4. ByKay Click Carrier Classic

De Click Carrier draagzak van ByKay komt in 2 maten, baby en peuter. De baby variant is meteen te gebruiken vanaf de geboorte en bij ByKay betekent dat ook echt vanaf de geboorte. Deze draagzak heeft namelijk een handige buikband die je kan omrollen zodat het rugpand korter wordt en je zelfs de allerkleinsten kan dragen. Daarnaast wordt de draagzak ook geleverd met een bevestigingsband om je baby op de rug te kunnen dragen wanneer deze wat groter is. De draagzak gaat mee tot de leeftijd van ongeveer 2 jaar en daarna kan je overstappen op de peuter variant, als je nog steeds wilt dragen.

Echt geschikt vanaf de geboorte
Verstelbare buikband
 100 % katoen
na 2 jaar moet je overstappen op de peuter variant

ByKay Click carrier

5. Ergobaby Embrace

Naast de Omni 360 heeft Ergobaby ook een draagzak speciaal voor de newborn. Deze draagzak is ontworpen voor pasgeboren. Desondanks moet de kleine ook hier een minimaal 3,2 kg en 50,8 cm zijn. De naam zegt het al een beetje maar deze draagzak vormt zich mooi om uw newborn heen. De tailleband kan je dubbelvouwen, het rugpaneel kan je verkorten en het zitje kan je smaller maken voor de allerkleinsten. 

speciaal ontwikkeld voor pasgeborenen
de zachtheid van een draagdoek
enkel geschikt tot ongeveer 1 jaar

Ergobaby Embrace

Wat is een newborn draagzak?

Een newborn draagzak is een draagzak waar ook pasgeboren baby’s in passen. Veel draagzakken zijn in principe geschikt vanaf 3,2 kg en dus geschikt voor een newborn. Daarnaast zijn er ook enkele draagzakken speciaal voor pasgeboren baby’s ontworpen en kunnen soms gebruikt worden onder de 3,2 kg. Vaak zie je dan wel dat deze draagzakken weer wat minder lang mee gaan dan draagzakken die bij 3,2 kg starten.

Wat is de beste draagzak voor baby’s?

De beste draagzak voor baby’s is een draagzak die ergonomisch het beste is. Het lichaam van een pasgeboren baby is nog kwetsbaar dus het is belangrijk dat een draagzak zich kan afstemmen op de allerkleinsten zodat de juiste ergonomische aangehouden wordt. Volgens ons is de Ergobaby Omni 360 de meest ergonomische draagzak en ook het meest geschikt voor baby’s. Het enige minpunt van deze draagzak is dat je hem niet onder de 3,2 kg kan gebruiken. Dus als je een klein baby’tje hebt die je vanaf het begin wilt dragen kan je voor de ByKay Click Carrier gaan.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet een baby zijn voor een draagzak?

In principe kan een baby gedragen worden vanaf de geboorte. Bij de meeste draagzakken betekent dat wel vanaf 3,2 kg. Er zijn ook enkele draagzakken waarbij je onder de 3,2 kg kan dragen. Maar er zijn ook draagzakken die je pas kan dragen vanaf 5 kg. Dit is geheel afhankelijk van welke draagzak je koopt. Let er bij de aanschaf dus goed op vanaf wanneer je de draagzak echt kunt gaan gebruiken. 

Is een draagzak goed voor een baby?

Een draagzak kan erg fijn zijn voor je baby. Het geeft een geborgen gevoel om zo dicht tegen je aan te zitten. Hij hoort op die manier je hartslag en voelt je warmte. En kan soms op die manier lekker in slaap vallen. Daarnaast is het knus en gezellig voor zowel de kleine als jou! 

Wanneer gebruik je een draagzak?

Een draagzak kan je gebruiken wanneer je baby bijvoorbeeld krampjes heeft, niet in slaap kan komen of onrustig is. Maar daarnaast is het ook erg praktisch om je handen vrij te hebben wanneer je bijvoorbeeld huishoudelijke taken wilt doen of nog andere kinderen hebt waar je voor moet zorgen. 

Wanneer kan de baby in een draagzak met het gezicht vooruit?

Dit kan ongeveer vanaf 6 maanden. Je kindje moet al wel zelfstandig kunnen zitten en het hoofd overeind kunnen houden. 

Wanneer kan een baby in een draagzak op de rug?

Je kan je baby in de draagzak op de rug gaan dragen wanneer je baby zelfstandig van lig naar zit kan komen. Vanaf dan zijn de spieren sterk genoeg om zichtzelf in houding te kunnen corrigeren.